Makeover ga besøksrekord for Salmon Center Gildeskål

Nyheter
0

– Fått ny atmosfære.

Tross covid-restriksjoner og ingen større arrangement, klarte Salmon Center Gildeskål å sette besøksrekord etter nyåpningen i fjor sommer.

– Det er artig at tallene er så høye, og vi er veldig godt fornøyde med antallet som har besøkt oss siden juni i fjor, forteller daglig leder Randi Busch Bøkestad til avisa Kulingen. Sammen med visningsansvarlig Lisa Mari Fredriksen har hun hatt hovedansvaret for veksten og opprustningen av anlegget på Inndyr.

Lisa Mari Fredriksen under planleggingen av det nye sentret. (Foto: Steve Hernes)

Fire millioner
Da senteret måtte stenge ned våren 2020, benyttet de tida til oppussing av anlegget. Vel fire millioner kroner er brukt på en ombygging av lokalet og ny visuell identitet, før det ble gjenåpnet i juni i fjor.

Siden da har gjestene strømmet på. Besøkstallene viser godt over 2.000 besøkende på anlegget, noe som er flere enn det bor i hele kommunen.

I tillegg har 441 personer blitt tatt med på ribtur og omvisning ute på anleggene. 69 slike sjøturer ble gjennomført i fjor.

Ny konsesjon
– Vi er utrolig stolte over å kunne ta imot folk her. Vår arbeidsplass har fått en ny atmosfære og det er nå lagt mye mer til rette for at vi skal ta imot både barn og voksne, forteller Busch Bøkestad og Fredriksen til avisa.

– Før sommeren vil vi sende inn vår søknad for å få fornye visningskonsesjonen. Sist ble konsesjonen innvilget i 2013, og da for 10 år fremover. Nå søkes det om fem år av gangen. Det er denne som gjør at vi kan ta imot folk gratis og som holder dørene åpne her, forteller Randi Busch Bøkestad til avisa.

Ungdom for innføring i laksenæring. Foto Salmon Center Gildeskål.