Norgesgruppen selger «Gladlaks» på Meny og Kiwi, og har her markedsført produktet med at det er uten bruk av antibiotika, palmeolje og ekstra omega 3. Dette mener Mattilsynet er ulovlig, skriver Aftenposten.
Lerøy, som produserer laksen, har merket produktet med påstander om hvordan fisken har blitt fóret. Mattilsynet mener på sin side at merkingen fremstår som om det gjelder selve produktet.
«Slik merking vurderer me som villeiande for forbrukaren fordi den gir inntrykk av at Gladlaks har meir gunstige eigenskapar mot antibiotika, palmeolje og omega-3 enn tilsvarande produkt», skriver Mattilsynet i sitt brev til Lerøy.
Mattilsynet har vurdert laksen fra Lerøy slik at den er lik all annen laks som selges i Norge. Mattilsynet presiserer overfor Aftenposten at dette kun er et varsel om vedtak.
– Vi er uenige med Mattilsynet, sier direktør for myndighetskontakt Bård Gultvedt i Norgesgruppen.