Liza-Mari Widnes Isaksen (27) blir sjef for NRS sitt nye gigantanlegg i Troms

Nyheter
3321

Hun fikk sin første sommerjobb i havbruksnæringen da hun var 13 år. Nå blir Liza-Marie Widnes Isaksen (27) sjef for Norway Royal Salmons første settefiskanlegg.

I forrige uke ble det kjent at Norway Royal Salmon investerer trekvart milliard kroner i sitt første settefiskanlegg. Selskapet har fått tillatelse til å produsere inntil ti millioner smolt med en størrelse opp mot 400 gram i anlegget  i Dåfjord i Troms. Byggingen av anlegget starter i september.

Sjef på anlegget blir Liza-Marie Widnes Isaksen (27), som opprinnelig er fra Gildeskål i Nordland. Nå flytter hun til Tromsø.

– Jeg har vært med fra starten i planleggingen av anlegget. Jeg har fått være med å forme det, og da har det blitt annerledes enn det opprinnelig var tenkt. Det er viktig at de som jobber med driften er med i planleggingen. Det er ikke alltid at de på kontoret ser de små detaljene, sier hun til Nord24.

Isaksen har en bachelor i havbruksdrift og ledelse i Bodø, og fikk jobben som driftsleder ved Helgeland Smolt allerede som 25-åring.

Nord24 skriver videre at Anders Løkke, som kommer fra en stilling i selskapet Xylem, blir teknisk leder ved anlegget.

Totalt skal det jobbe rundt 20 personer på settefiskanlegget.