Funnet ble gjort etter produksjonsstart etter sommerferien, og bakterien oppstår som regel når det har vært for dårlige hygieniske rutiner, melder NRK.
– Det er viktig at selskapet tar dette på alvor. Det er en del av internkontrollen til bedriftene. Vi følger også med om de har slike rutiner når vi er på tilsyn, sier distriktssjef i Mattilsynet, Per-Helge Enochsen.
– Når man finner positive prøver på listeria så blinker det i røde varsellamper hos oss. Da går det øyeblikkelig ut melding til vår eneste kunde om at vi har påvist listeria, og vi varsler Mattilsynet, det sier kvalitetssjef i Greig Seafood, Inger Helen Nygård Johansen.
Laks med listeria kan ikke konsumeres rå, og selges derfor kun til kunder som koker fisken først. Bakterien kan være farlig å få i seg.
– I høye nok konsentrasjoner er det selvfølgelig farlig. Vi har en grense på 100 cfu Så hvis den er over det kan det være farlig. Spesielt for folk som har dårlig immunforsvar eller gravide kvinner.
Cfu står for Colony-forming unit, og er et grovt anslag over antall levedyktige bakterier eller sopp i en prøve.
Etter listeriafunnet har lakseslakteriet sporet hvor bakteriene kom fra, og er nå kvitt problemet.