Lina tar over toppjobben i Firda etter faren Ola Braanaas

Nyheter
0

Lederbytte i Firda Seafood Group.

Onsdag 1. februar tiltrådte Lina Braanaas Utne (35) stillingen som administrerende direktør i Firda Seafood Group. Hun kommer fra stillingen som prosjekt- og kvalitetssjef, men har lang fartstid i konsernet fra ulike deler av verdikjeden.

Hun er oppvokst mellom startfôringskarene i Norddalsfjorden i lukten av fisk og fiskefôr, utdannet havbruksbiolog, og startet sin karriere i Firda som kvalitetsansvarlig med ansvar for innføring av Global Gap i konsernet i 2013. Siden har hun jobbet mye med internkontrollsystemer, myndighetskontakt, og ASC. I 2018 gikk hun inn i konsernets ledergruppe.

Foto: Privat

Overlater roret
Ola Braanaas overlater med det roret til andre generasjon i Firda, men forblir aktiv i sitt eierskap med fokus på strategi, prosjekt og virksomhetsutvikling.

– Siden oppstarten i 1986 har det vært en eventyrlig reise sammen med svært dyktige og kompetente medarbeidere. Fra en gjeldstynget campingvogn i Norddalsfjorden, frem til et bunnsolid milliardkonsern med 180 dyktige medarbeidere som hver dag bidrar til lys i husan, og velferd i Norge, forteller Ola Braanaas.

– Tidene skifter og de egenskapene som veide tungt tidligere fyller ikke alltid kravene i dag. Optimismen og virketrangen får seg innimellom en nesestyver, og den rastløses iver etter stadig å komme videre strander stadig oftere i et tungt maskineri som fordrer andre tilnærmingsmetoder og egenskaper, medgir han.

Lina og Ola Braanaas. Foto: Firda

– Med Firdas historie og kultur er jeg trygg på at Lina sammen med resten av teamet i Firda vil ta konsernet videre mot nye mål inn i en spennende tid for en av Norges aller viktigste næringer, sier Ola Braanaas.

Ti år
Lina Braanaas Utne ser frem til å innta den nye rollen.

– Jeg ser frem til å drive konsernet videre. I løpet av de ti årene jeg har jobbet i Firda har konsernet gjort store grep, og dette har resultert i økt produktivitet, samt bedrede biologiske og økonomiske resultat. Det er skapt solide, spennende, og trygge arbeidsplasser som bidrar til liv i små kystsamfunn, det skal vi fortsette med, sier hun.

– Mitt mål er å utvikle Firda, det på tross av at vi står foran en krevende og uforutsigbar politisk situasjon med både grunnrente og nedtrekk i PO4 som begrenser mulighetene våre. Dette er problemstillinger som påvirker drift og fremtidsplaner, og som vi må arbeide målbevisst og hardt med å håndtere. Dette blir både utfordrende og spennende, men sammen med dyktige og gode medarbeidere har vi det beste fundament for å lykkes, sier den nyansatte Firda-sjefen.

Lina Utne Braanaas. Foto: Firda