Like over nyttår starter Salmo Terra jobben med å bygge et 8.000 tonns RAS-anlegg i Øygarden

Nyheter
0

Det er første gang den danske leverandørbedriften Graintec skal bygge et landbasert oppdrettsanlegg.

Byggingen starter i begynnelsen av 2022. Første byggetrinn er forventet ferdigstilt og satt i produksjon i løpet av første halvår 2023. Da vil Salmo Terra kunne produsere 2.700 tonn laks årlig.

Etter at andre byggetrinn er fullført, vil produksjonskapasiteten øke til 8.000 tonn laks.

Visjonære
Det er den danske leverandørbedriften Graintec som vil levere alle deler av anleggets RAS-teknologi, fremgår det av en pressemelding.

– Vår klare visjon er å skape optimale forhold for fiskevelferd i vårt visjonære RAS-anlegg, sier Harald Schreiner Fiksdal, administrerende direktør i Salmo Terra, som har base på Rong i havgapet utenfor Bergen.

Kontraktsignering

– Vi ville ha en leverandør som partner, en partner som deler våre verdier og visjoner. Graintec har en lang prosjekthistorikk med store prosjekter. De forsto våre forventninger og støttet oss i å skape dette for våre investorer i dette store prosjektet i Bergen, sier han.

Første
Michael Mortensen, konsernsjef i Graintec, er tilfreds med avtalen.

– Salmo Terra er et vel gjennomarbeidet prosjekt og med svært talentfulle mennesker om bord. Vi gleder oss til et langt partnerskap som en tillitsfull rådgiver. Salmo Terra markerer en viktig milepæl for Graintec, da dette er vårt første fiskeoppdretts-prosjekt. Etter å ha levert laksefôrfabrikker og fôrløsninger i mer enn to tiår, har vi en lang merittliste i å levere komplekse prosjekter to lakseindsutrien, sier han.

– Graintec er opptatt av å utvikle bærekraftig oppdrettsteknologi. Vi har investert tungt i å bygge opp RAS-kompetanse, og har utviklet et RAS-konsept som vil la Salmo Terra realisere sin visjon for å oppdrette laks av høyeste kvalitet, fortsetter Mortensen.