Lerøys servicebåter har reddet to sjarker i trøbbel på under én uke i Troms

Nyheter
1923

«Sterk» og «Storm» til unnsetning.

Tirsdag denne uken bistod servicebåten «Storm» fra Lerøy sjarken «Vågar», som hadde fått motortrøbbel mellom lokaliteten Sessøya og lokaliteten Angstauren i Troms.

FOTO: Barentswatch

– Så snart vi hørte nødmeldingen og fikk kvittert ut den, rykket vi ut med vår Polarcircel 685 for å bistå sjarken. Samtidig avsluttet servicebåten «Storm» sine oppgaver, og gikk mot sjarken for å bistå i tilfelle vi behøvde større ressursen enn lettbåt for å hjelpe til. Vi startet slep av sjarken som hadde fått stopp på motoren, og som da lå på rek. Etter en liten stund klarte skipper på sjarken å få start igjen, og kom seg på land for egen maskin, sier driftsleder ved Angstauren, Torgeir Nordheim, til iLaks.

Ifølge Nordheim er det ikke uvanlig at man deltar i slike redningsoperasjoner.

– Vi har til og med bistått folk i kajakk, sier Nordheim.

Sjark sprang lekk
Men også onsdag i forrige uke måtte en servicebåt fra Lerøy hjelpe en sjark i nød. Morten Gule og Sivert Saltkjelvik om bord i sjarken «Olaf» sendte ut et nødsignal over radio da båten plutselig tok inn vann på vei mot havna i Skjervøy, skriver Nordlys.

«Sterk». FOTO: Sletta Verft

Sju minutter senere var servicebåten «Sterk» fra Lerøy på plass, og fikk festet tau i sjarken.

– Noen minutter senere kom også redningsskøyta «Oscar Tybring» til. Røkterfartøyet til Lerøy var utstyrt med kran, og vi fikk heist over noen av konteinerne med fisk som vi hadde om bord. Det hjalp på og situasjonen var ikke fullt så kritisk lengre, forteller Morten Gule.

Fraktet fisk
Gule forteller at de også fikk hjelp til å frakte fisken.

– Vi møtte en enestående hjelpsomhet fra mannskapet på redningsskøyta, og ikke minst de på Lerøys røkterfartøy. De tilbød seg å frakte til mottaket i Arnøyhamn. Dette mottaket drives av Årvikbruket, og til tross for at klokka ble 23.00, stilte de opp og tok hånd om fisken vår, sier Gule.