Lerøy-sjefen om lite slakting i Q3: – Et strategisk valg

Nyheter
766

God biologi gjør at Lerøy forventer grønnere tall i årets siste kvartal.

Lerøy Seafood Group legger til rette for et godt fjerde kvartal med lite høsting i september. Det kommer frem av kvartalsrapporten for tredje kvartal.

– Et strategisk valg, sier konsernsjef Henning Beltestad til iLaks, etter selskapets kvartalspresentasjonen på Hotel Continental i Oslo. Han forklarer at det er god biologi som har gjort at de har valgt å holde fisken lenger i sjøen.

Henning Beltestad under kvartalspresentasjonen. FOTO: Andreas Witzøe

Beltestad sier at dette kommer til å vise seg i tallene for fjerde kvartal.

Han fikk spørsmål fra tilhørerne under kvartalspresentasjonen,om Lerøy ser på biologien i Norge som problematisk med tanke på ytterligere vekst.

Svaret var kort og konsist:

– Nei.

Torsdag morgen reagerte markedet kraftig opp etter at kvartalsrapporten ble fremlagt. På Oslo Børs er aksjen opp fire prosent og nærmer seg 80 kroner per aksje.

– Vi har hatt god produksjon i dette kvartalet, og vi har mye fisk tilgjengelig for salg. Det ligger mye urealisert som ikke viser seg i rapporten for tredje kvartal, sier Beltestad.

Han sier videre at det drives bra i alle regioner, og han ser et stort potensiale på salg og marked.

Forventer å tjene mer i 2019
Lerøy rapporterer at prisoppnåelsen er lavere enn i fjor, men det samme gjelder kostnadene. Beltestad forteller at de tror de går et godt år i møte.

– Styret forventer at vi skal tjene mer penger i 2019 enn i 2018, sier han.

Og han er ikke i tvil om at det skal de greie.

– Vi har aldri hatt en så stabil outlook for høsting noensinne som vi nå har for 2019, sier Beltestad.

Investerer tungt
Lerøy ser på alle regioner som potensiale vekststeder, men har aller størst tro på økning i Hordaland.

– Vi har potensiale til å produsere mer fisk i Hordaland enn vi har i Midt, det er et område vi jobber med å forbedre. Samtidig tror vi på høyere tall i samtlige regioner i tiden fremover, sier han,

For 2019 forventes det en vekst fra 179.000 tonn til 190.000 tonn for Lerøy. Veksten vil hovedsakelig komme i Lerøy Sjøtroll. Også i et lengre perspektiv tror Beltestad på vekst.

– Vi er inne i vår største investeringsperiode noensinne. Effektene av denne ser vi ikke enda, men det vil vi se de nærmeste to til fire årene.