Lerøy-merder slet seg i forrykende uvær i nord

Nyheter
3176

Vindkast opp i 50,6 sekundmeter på det sterkeste da uværet traff Troms onsdag kveld og natt.

Troms politidistrikt skrev i natt på Twitter at de hadde fått inn melding om at laksemerder hadde slitt seg nord for Hansnes på Ringvassøy i Troms etter «mye vær de siste timene».

Lerøys samfunnskontakt Krister Hoaas bekrefter overfor iLaks at merdene tilhører hans selskap.

Lokalitet Futnes i Karlsøy kommune. KART: Barentswatch

– Det dreier seg om tre tomme plastmerder som lå midlertidig fortøyd på lokaliteten Futnes, i påvente av å settes i bruk på en av våre andre lokaliteter. Merdene er bragt under kontroll og fortøyes på bestemmelsesstedet i løpet av dagen. Så langt vi er kjent med, er det ikke påført noen form for skade hverken på merder eller annet. Situasjonen er under kontroll og avvik er meldt til Fiskeridirektoratet. Vi vil selvsagt gjennomgå alle våre rutiner for å se hvordan vi skal unngå noe lignende i fremtiden, skriver Hoaas i en e-post.

Også flere båter har slitt seg, og politiet oppfordrer eiere til å sjekke båtene sine. I tillegg er mange husstander uten strøm i Troms, skriver NRK.

Mest vindfullt var det natt til torsdag på Hekkingen Fyr, rett nord for Senja, med vindkast på 50,2 meter per sekund, ifølge Meteorologisk institutt.