Lerøy klatrer til ny rekord – doblet i verdi på ti måneder

Nyheter
0

Børsverdien eser ut til 49 milliarder kroner.

Lerøy-aksjen klatrer til ny «all time high» onsdag. Aksjen handles til 84,54 kroner etter en oppgang på 2,8 prosent. Lerøy er imidlertid ikke alene om å stige mot rekordnivåer. Også Mowi, Bakkafrost og Lerøys hovedaksjonær Austevoll Seafood handles nær tidenes toppnoteringer i dag.

Lerøy Seafood Group har nær doblet seg i verdi siden slutten av oktober i fjor.

Illustrasjon: Infront

Pareto Securities er blant de meglerhusene som har en positiv anbefaling på Lerøy-aksjen. Ifølge analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen vil selskapet sope inn 697 millioner kroner på driften i årets andre kvartal. Selskapet legger frem sine halvårstall 19. august.

Kjølås Johannessen holder Lerøy som sin favoritt i sjømatsektoren.

– Laksemarkedet er nokså høyt priset nå, men vår analyse tilsier at Lerøy handles til stor rabatt, spesielt i forhold til de andre tungvekterne som SalMar og Mowi. Men aksjen har steget nokså mye, så det begynner å bli noe begrenset oppside om man ser på kursmålet vi har satt, uttalte Kjølås Johannessen til Finansavisen tidligere denne uken.

Pareto Securities har et kursmål på 85 kroner i Lerøy, noe som innebærer at meglerhuset snart må endre kursmål eller anbefaling på aksjen.

Den første av to fôrflåter under slep fra Endur Sjøsterk til en av Lerøy Sjøtroll sine lokaliteter sør for Bergen.