Lerøy håvet inn milliardresultat, men det ble lavere enn ventet

Nyheter
0

Lerøy Seafood Group rapporterer torsdag morgen et konsolidert operasjonelt driftsresultat på 1.049 millioner kroner for første kvartal. 

Det var på forhånd ventet et operasjonelt driftsresultat på 1.112 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av Infront for TDN Direkt.

– Dette er en sterk prestasjon i et kvartal preget av betydelig lavere spotpriser på laks og ørret enn samme periode i fjor. Forbedringer innen genetikk, rogn- og smoltkvalitet, bruk av skjermingsteknologi og generell prosessforbedring er en vesentlig del av forklaringen. Vi er fornøyde med utviklingen i havbruk, og ser at de tiltak vi har iverksatt har positiv effekt på fiskevelferd og derigjennom også våre finansielle resultat, sier konsernsjef Henning Beltestad i en kommentar.

– For laks slaktet i kvartalet er behandlingsfrekvensen redusert med 75 prosent for laks fra nedsenkede merder sammenlignet med laks fra tradisjonelle merder. Også i dag er insentivene for å løse luseutfordringene sterke og driver frem innovasjon, fortsetter Beltestad.

Henning Beltestad. Foto: Eivind Senneset

– I vår helintegrerte verdikjede har vi vinneroppskriften. Med høye volumer på lavere priser utvikler vi nå markedet for norsk laks og ørret globalt, da særlig i fremvoksende markeder, som Kina. Dette er positivt for hele næringen og for verdiskaping i Norge.

Regjeringen publiserte nylig Havbruksmeldingen hvor det foreslås å erstatte dagens lisensregime, som er basert på maksimal tillatt biomasse, med et system basert på lusekvoter. Endringene som foreslås er inngripende og Lerøy mener det er svært krevende å vurdere konsekvensene.

– I Lerøy støtter vi Sjømat Norge sitt synspunkt om at det er behov for mer analyse av konsekvenser før Stortinget kan ta store prinsipielle valg, sier Beltestad.

– Etter flere år med regulatorisk uro, ber vi myndighetene legge til rette for forutsigbare, stabile og konkurransedyktige rammevilkår. Det er avgjørende for at vi skal kunne fortsette å levere sunn, bærekraftig og velsmakende sjømat til verdensmarkedet – til fordel for næringen og kyst-Norges fremtid, avslutter Beltestad.