Legger grunnlaget for videre vekst

Nyheter
0

Pharmaq Analytiq har spesialbygget nye laboratorier for prosessering av histopatologiprøver.

I juni flyttet Pharmaq Analytiq sin histopatologiavdeling inn i nye lokaler i samme bygg som Pharmaq i Harbitzalleen 2A, sentralt på Skøyen i Oslo. Et team bestående av ti erfarne veterinærpatologer (hvorav seks har PhD, to er PhD-studenter og tre er europeiske spesialister i veterinærpatologi (DiplECVP), samt fem laboratorieingeniører sørger for prosessering av prøver og rapportering av resultater. Lokalene består av kontorer og et laboratorium spesialbygget for prosessering av histopatologiprøver.

Foto: Pharmaq Analytiq

– Nå får vi større plass, oppgradert instrumentpark og en splitter ny lab som er rettet mot fremtidens nye metoder for prosessering av histopatologiprøver. Det å ha et eget laboratorium med labingeniører som har spisskompetanse på histologiprosessering gjør at vi kan sikre høy kvalitet og sporbarhet på prøvene. Vi har også en unik mulighet til å tilby hurtigsvarrapportering innen 24 timer i tilfeller hvor kundene trenger rask avklaring på akutte sjukdomsproblemer og velferdsmessige utfordringer. Gjennom bedre arbeidsflyt kan vi nå prosessere et høyere prøvevolum og være enda bedre rustet til å møte kundenes behov, sier Marianne Kraugerud, leder for histopatologitjenesten hos Pharmaq Analytiq, i en pressemelding.

Som kompetansebedrift bidrar også samlokaliseringen med Pharmaq til et sterkt fagmiljø og mulighet til tverrfaglig samarbeid.

– De seneste årene har vi investert og bygget opp betydelig kompetanse når det gjelder histopatologi og ulike analysetjenester til akvakultursektoren. Vi ser frem til å utvikle nye verktøy og dele kunnskap som vil bidra til å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg over hele verden. Vårt felles mål er å være en ledende kunnskapsbedrift innen diagnostikk til akvakultursektoren, sier Nils Arne Grønlie, daglig leder i Pharmaq Analytiq.