Lederskifte i SinkabergHansen  

Nyheter
1391

1. januar 2019 overtar Svein-Gustav Sinkaberg (44) som konsernsjef og daglig leder i SinkabergHansen. Det betyr at pioner Finn W. Sinkaberg (67) er på oppløpssida som toppsjef.

Tilbake i 1977 var Finn Sinkaberg alene på merdkanten da han med utgangspunkt i Rørvik etablerte Sinkaberg Fiskeoppdrett. Etter vel 40 år, og en fusjon med firma Bindalssmolt og familien Berg-Hansen i 1997, teller konsernet SinkabergHansen i dag vel 220 ansatte i Nord-Trøndelag og Nordland.

Gründeren har i alle år stått stødig som daglig leder. Nå har Finn Sinkaberg funnet tida inne for å overlate det øverste lederansvaret. Svein-Gustav Sinkaberg har foruten å følge virksomheten fra nærmest første dag, sin utdanning innen økonomi og havbruk på høgskolenivå fra studiestedene Molde og Alta.

Siden 2010 har Svein-Gustav Sinkaberg fylt stillingen som nestleder i SinkabergHansen. Før dette var han i en årrekke henholdsvis fabrikksjef og leder for videreforedling ved anlegget på Marøya, skriver selskapet i en pressemelding.

Ved inngangen til 2019 går Finn Sinkaberg inn i en friere rolle i selskapet. Den primære oppdrettsvirksomheten, både innenfor biologi og drift, blir området som han i første rekke vil bruke sin tid og sitt engasjement på.

– Naturlig at lederen på et tidspunkt slipper til nye krefter. For min del er det både rett og enkelt å trappe ned nå. Fra styrets side ligger de sentrale strategiene i SinkabergHansen fast, og jeg er trygg på at den nye sjefen vil lede selskapet med så mange dyktige ansatte på en god måte, sier Finn Sinkaberg i en kommentar.