Lederlønninger: Fiskeriministeren ba Sjømatrådet om lønnsmoderasjon

Nyheter
0

2,7 millioner i lønn.

I et temmelig krast brev i februar i år ba fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen styret i Norges Sjømatråd vise moderasjon i avlønningen av ledelsen i det statlige selskapet, skriver Avisa Nordland. I sin artikkel har har avisa lagt ved statsråden brev til styreleder Marianne E. Johnsen.

Onsdag skrev Nord24.no at administrerende direktør Renate Larsen Renate Larsen i Norges Sjømatråd hadde en samlet lederlønn på 2,7 millioner kroner. I brevet publisert av Avisa Nordland, skriver Ingebrigtsen at han i denne saken går lengre enn det som er vanlig i sine signaler.

Styreleder Marianne E. Johnsen og administrerende direktør Renate Larsen. (Foto: Trude Bessesen/Norges Sjømatråd)

– Som eier er det min oppgave å styre virksomhetene gjennom styrene. Samtidig forbeholde jeg meg retten som eneeier i Sjømatrådet til i spesielle saker å gi direkte signaler utenom fastsatte eiermøter/ generalforsamling, skriver Ingebrigtsen.

God dialog
– Vi har lagt bak oss et ekstraordinært år. Jeg har oppfordret til moderasjon, det har også Sjømatrådet gjort de to siste årene. Det er viktig for meg å være tydelig, og jeg opplever at dialogen med Sjømatrådet er god, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen til iLaks.

Nettavisen har spurt styreleder Marianne E. Johnsen om hvordan de har forholdt seg til brevet fra statsråden.

– Dette brevet gikk i februar i år til alle statlige selskap ministeren har ansvar for, og vi har naturligvis tatt innholdet til etterretning, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk sjømatråd, Chris Guldberg på til Nettavisen.

– Administrerende direktørs lønn ligger i midtsjiktet sammenlignet med andre statlige selskap. Jeg gjør dere også oppmerksom på at lønnen inkluderer avsetning til pensjon.

Johnsen sier Larsen selv valgte å ikke gå opp i lønn i 2020, men at hun ikke har sagt ifra seg noe av den lønnen hun allerede hadde i lys av koronakrisen, skriver styreleder Johnsen i en e-post til Nettavisen.

Avisa Nordland skriver på lederplass lørdag at «tar ikke statlige styreledere signalet nå må de skiftes ut med noen som gjør det».