Leder for SalmonChile vil ikke stoppe lakseproduksjonen under koronakrisen: – En overreaksjon

Nyheter
411

Laksearbeidere i Chile ber om at produksjonen stoppes mens koronaviruset herjer. Arturo Clement, president i bransjeorganisasjonen SalmonChile, er uenig.

Mange arbeidere i Chile, inkludert foreningen Contrasal som representerer ansatte i oppdrettsnæringen, har sendt et brev til president Sebastián Piñera og helseminister Jaime Mañalich. I brevet oppfordres det til å stanse driften under koronakrisen.

Ifølge Arturo Clement i SalmonChile har landets oppdrettsnæring iverksatt tiltak for å stoppe spredningen av viruset. SalmonChile representerer landets største lakseoppdrettere, blant andre AquaChile, Cermaq Chile og Salmones Camanchaca.

– Vi har valgt å fortsette å operere under gode sanitære forhold. Stopp er en overreaksjon som ikke gir mening, sier han til avisen BioBio.

I forrige uke valgte Chile å stenge grensene, og flyselskapet LATAM, som er viktig for lakseeksporten, har kansellert 90 prosent av avgangene, ifølge Reuters. Det er imidlertid fortsatt mulig å transportere varer inn og ut av det søramerikanske landet.