Etter flere års utvikling av ingredienser utviklet ved hjelp av ensymatisk hydrolyse av lakseavskjær, har HBC nå utviklet et mikrofiltrert protein som er klart for markedet. Proteinet har blitt presentert til et utvalg av potensielle konsumenter innen amatør- og proffidrett.
Det skriver biotechselskapet i en børsmelding torsdag morgen.
En ny klinisk studie viser at HBCs protein er overlegent i forhold til opptak og biotilgjengelighet, i sammenlikning av tilsvarende proteiningredienser fra myse. HBC har presentert de foreløpige resultatene fra den siste studien til utvalgte kunder, noe som har medført mer enn ti foreløpige ordrer. HBC starter andre fase i testproduksjon denne uken og satser på fullskala produksjon etter årsskiftet.
Prøver på produktet vil bli sendt ut til kunder i løpet av desember 2014. Proteinet har en langt bedre organoleptisk profil enn dagens ProGo-produkt og vil ha omtrent 97 prosent rent protein.
HBC er i diskusjoner med toppidretts- og olympiske organisasjoner i Norge og i utlandet i tillegg til konkrete forespørsler fra store kunder og internasjonale idrettsklubber etter resultatene som har kommet frem i den siste kliniske studien. Studien viser signifikante økninger i hemoglobin og reduksjon av BMI (Body Mass Index). I tillegg har HBC søkt WADA om godkjenning av det nye produktet som både en global ingrediens og som ferdigprodukt. HBC er også i samtaler med et utvalg potensielle partnere innen medisinsk ernæring, der HBCs lakseprotein har potensielt stor bruksverdi. Diskusjonene som pågår er både med norske og internasjonale aktører. HBC tar sikte på at en eller flere partnere starter prøveproduksjon tidlig i 2015, heter det videre i meldingen.
Hofseth BioCare er et norsk biomarint selskap med hovedmål å tilby biomarine ingredienser og ferdigprodukter til human ernæring med høy verdi. Selskapet er grunnlagt på kjerneverdiene bærekraft og optimal utnyttelse av naturressurser. Gjennom innovativ produksjonsteknologi og logistikk er Hofseth BioCare i stand til å bevare kvaliteten på protein, kalsium og olje, fremstilt av ferskt lakseavskjær. Etter 12 år med forskning og utvikling er selskapets proprietære enzymatiske hydrolyseprosess i stand il å gjøre avskjær fra marine ressurser om til produkter innen ernæring, kosttilskudd og trening.