Lanserer App for lusetelling

Nyheter
1073

Nyvinningen ble presentert på Europharmas Lofotseminar i forrige uke.

For norske røktere har lusetelling blitt en stadig større del av jobben, med tellinger opp til en gang i uka. Arbeidet er slitsomt og tidkrevende, ikke minst hva gjelder systemene knyttet til rapportering og registrering. Lusetallene skal simpelthen registreres inn til Mattilsynet, men før dette kan skje blir tallene gjerne først notert på et papirskjema, så levert til en kollega som må logge inn på Altinn og puncher tallene inn, før de kan sendes videre til Mattilsynet.

Europharmas App for lusetelling, som nå gjøres gratis tilgjengelig for alle landets oppdrettere, kan registreringene gjøres direkte på en Pad og sendes direkte til Altinn.

– Vi legger vår ære i å være en så komplett leverandør som mulig av produkter og tjenester til oppdrettsnæringen, og vi har øret vårt tett på bransjen. Ideen om Appen for lusetelling fikk vi for halvannet år siden, og det er veldig morsomt å nå kunne presentere noe som vi vet vil gjøre hverdagen enklere for røktere langs hele kysten, sier salgssjef Karl Ove Reinsnes.

Med den nye Appen kan røkterne enkelt merke av for antall og type lus, og detaljerte bilder og informasjon om typer lus og lusestadier gir økt sikkerhet for korrekt rapportering.

Brukere kan registrere seg og laste ned Appen på www.sealicecounter.no