Landbasert oppdretter får millionstøtte fra Innovasjon Norge

Nyheter
1373

Andfjord Salmon, som for tiden bygger et landbasert oppdrettsanlegg for laks på Andøya, er tildelt 14 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

– Potensialet i Andfjord-prosjektet vurderes som stort. Prosjektet representerer ny teknologi og en ny måte å se oppdrett og naturlige forutsetninger i sammenheng, sier spesialrådgiver Bjørn Kymre ved Innovasjon Norge i Nordland.

Andfjord Salmon-gründer Roy Bernt Pettersen. FOTO: Andreas Witzøe

Andfjord Salmon har tidligere uttalt at de skal investere 7-8 milliarder kroner i sitt prosjekt. Tildelingen fra Innovasjon Norge gjelder for første fase, som er et basseng på 1.000 tonn. Selskapet har videre sikret seg arealer med et totalt potensial for produksjon av 70.000 tonn laks.

– Andfjord Salmon har som visjon å skrive havbrukshistorie. Det at vi nå får betydelig støtte av Innovasjon Norge, ser vi som dokumentasjon på at vi er på riktig spor. Vi er i ferd å skape noe helt unikt, som har de gode svarene på kompliserte utfordringer, uttaler gründer og arbeidende styreleder Roy Bernt Pettersen i pressemeldingen.