Laksesystemer sikret millionkontrakt med Svaberget Smolt

Nyheter
1514

Laksesystemer skal levere fôringssystemet til Svaberget Smolt, som planlegger å produsere 2.000 tonn smolt årlig.

I en melding til iLaks opplyser Laksesystemer, at kontrakten ble bekreftet rett før påskeferien. SinkabergHansen startet arbeidet med det nye smoltanlegget i fjor sommer, og ut fra dagens planer skal RAS-anlegget stå ferdig til 1. januar 2022. Totalt investerer SinkabergHansen 1,4 milliarder kroner i dette smoltprosjektet og laksefabrikken på Marøya.

7,5 millioner kroner
Kontrakten som Laksesystemer har fått har en verdi på cirka 7,5 millioner kroner, inkludert opsjoner. Avtalen omtales som viktig av Laksesystemer.

– Situasjonen med Covid-19 er utfordrende for oss alle, men vi gjør vårt beste for å opprettholde så normal drift som mulig, forteller Bjørn Åge Fjeset, seniorrådgiver i Laksesystemer.

FOTO: Laksesystemer

– Heldigvis har vi gode tekniske hjelpemidler som gjør at både vi og våre kunder klarer å omstille oss til å jobbe effektivt også gjennom denne perioden. Vi setter stor pris på samarbeidet vi har hatt så langt med Bindalssmolt og vi ser virkelig frem til å levere et fremtidsrettet anlegg, fortsetter Fjeset.

– Teknologi som fanger mye oppmerksomhet
Ifølge Aleksander Lundseng, prosjektleder for Svaberget Smolt, er valg av fôringsteknologi viktig i et RAS-anlegg.

– Vi er svært opptatt av å velge løsninger som gir oss så skånsom fôrtransport som mulig. I tillegg har vi en del særkrav for hvordan vi ønsker at anlegget skal være for å møte våre behov. Vi er avhengig av en samarbeidspartner som er interessert i å utvikle anleggene sammen med oss for at vi i fellesskap skal komme frem til noe som er bra for oss som sluttbruker. Vi er også avhengige av at vi kan få god oppfølging også etter at anlegget er overlevert, sier Lundseng.

Daglig leder i Laksesystemer, Ole Gabriel Kverneland, forteller at anlegget til Svaberget inkluderer en pendel-elevator som kan løfte store mengder fôr på en rask og skånsom måte.

– Dette er en helt ny måte å bygge landbaserte fôringsanlegg på, og en teknologi som for tiden fanger mye oppmerksomhet, sier han.

Kverneland forteller blant annet om økende interesse fra utlandet.

– Det blir virkelig spennende å følge utviklingen på dette området fremover, avslutter han.