Laksesystemer inngår avtale med stort dansk industriselskap

Nyheter
1087

Laksesystemer blir forhandler av danske Nilfisk sine rengjøringssystemer for landbasert akvakultur.

Det opplyser Laksesystemer i en melding til iLaks.

– Dette er et viktig ledd i Laksesystemer sitt fokus på effektivisering av arbeidsoppgaver i moderne, landbaserte oppdrettsanlegg, sier daglig leder i Laksesystemer, Ole Gabriel Kverneland.

– Finnes ikke rolige perioder
Det var i januar i fjor at Fjøssystemer-gruppen på Fåvang i Oppland gikk inn i oppdrettsnæringen gjennom datterselskapet Laksesystemer.

Kverneland, som kom fra AKVA group og ble daglig leder i Laksesystemer i august i fjor, poengterer overfor iLaks at de landbaserte oppdrettsanleggene blir stadig større, og at moderne anlegg med RAS-teknologi har høy aktivitet hver eneste dag hele året.

– Det finnes ikke lenger noen rolige perioder, og et oppdrettsanlegg må kunne vaskes raskt og effektivt for at man skal kunne opprettholde produksjonen, sier Kverneland.

Han fremhever at som i alt dyrehold er renhold avgjørende for velferden, og i neste omgang for produktiviteten.

– I tillegg øker kravene til biosikkerhet og smitteforebygging i takt med at anleggene blir større. De direkte og indirekte konsekvensene av sykdomsutbrudd i et moderne anlegg er enorme. Vi ser tydelig at behovet for effektive rengjøringsmetoder er i vekst, og vi har forventninger til at dette er et område som vil få enda mer fokus i fremtiden, sier Kverneland.

Også til store landbaserte prosjekter
Han mener Nilfisk er en naturlig samarbeidspartner for Laksesystemer fordi det danske selskapet har en omfattende portefølje av løsninger for renhold til proffmarkedet.

Ifølge Kverneland kan selskapene nå levere både enkle mobile maskiner samt større stasjonære installasjoner til store landbaserte prosjekter.

– Spesielt det siste er et område hvor Nilfisk har løsninger, som gir oppdretteren muligheten til å ha mange samtidige brukere kombinert med full fleksibilitet til å velge hvilket trykk og vannmengder man ønsker å vaske med samtidig. Det gjør også at man med enkle grep kan velge temperatur og bruk av vaskemiddel eller desinfisering. Dette er områder vi tror blir avgjørende for suksessen til fremtidens landbaserte oppdrettsanlegg, mener Kverneland.

Kjell Morten Hage i Nilfisk ser frem til samarbeidet med Laksesystemer.

– Vi ser at renhold i bransjen er viktig og sammen med Laksesystemer kommer vi tettere på sluttbrukerne, sier Hage.