Lakseprisfesten fortsetter over pinsehelgen

Nyheter
1229

Spotprisene går sidelengs den kommende uke.

– Neste uke er todelt. Litt høy pris i begynnelsen av uken og lavere mot slutten. Rundt 80 kroner pluss/minus, oppsummerer en eksportør for iLaks.

Det betyr at prisene holder seg på rekordnivåene som har regjert de siste to uker. Pinsehelgen gir forøvrig siste firedagers slakteuke i denne runden. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Det ser ut til at det er lite tilgang. Om det er fem eller fire dager tror jeg ikke har så stor betydning. Kanskje noen vil slakte mandag også. Det har i vi hvertfall blitt gjort før, legger han til.

Sterkt marked
– Jeg har høres det drives opp. Og jeg ser ikke bort i fra at det kommer til å stige litt utover dagen. Men det er en generell redsel i eksportørkorpset om at en vil se den første indikasjon på pris nedover i løpet av neste uke, sier en røykeriinnkjøper.

– Markedet ser sterkt ut. Mange opplever det som stille, men det er sterkt. Det tar unna. Jeg tror du ser 2-3 kroner opp, sier han om prisen for neste uke.

Fem ulike priskilder refererer følgende prisleie for de mest omsatte fiskestørrelsene neste uke:

  • 3-4 kilo 75-80 kroner
  • 4-5 kilo 77-81 kroner
  • 5+ kilo 80-82 kroner

Venter fall
Selv om de fleste av kildene viser til stabile eller stigende priser, er det også noen som ser negativt prispress.

– Jeg vil si det er press på prisene. Det tenderer en del ned, sier en trader, og legger til at han har «kjøpt en del».

– Jeg tror utover i neste uke vil det justere seg ned. Jeg blir ikke overrasket om vi ser priser 10-15 kroner ned i løpet av to-tre uker. Flere og flere får kontroll på lusen, som gir bedre tilvekst. Sjøtemperaturene begynner å komme opp. Det er rimelig bra utfôring for tiden, mener han.