Lakseprisene surfer videre på 120-tallet

Nyheter
0

Det historisk høye prisnivået holder seg.

– Jeg er spent på om det blir en 5+ pris, eller om vi får en høyere pris for 6+, sier en innkjøper til iLaks.

Han viser til følgende priser (til oppdretter) for den kommende uke:

  • 3-4 kg 122 kroner
  • 4-5 kg 125 kroner
  • 5-6 kg 127-128 kroner

Det betyr en ny uke, den tredje på rad, med priser over 120 kroner kiloet for laks av superior kvalitet.

Les også: Fileteksporten tar av i et marked som flyter over av «prodfisk»

Posisjoner
– Flymarkedet på 5+ har vært ekstremt dårlig denne uken, siden det er noen store som har dumpet og tatt posisjoner. Jeg er spent på om vi blir ferdig neste uke, men det ser ut som det er en del av det.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Han ser uansett ingen store bevegelser i spotprisen.

– Nei, det er det ikke. Pakkeriene er stengt på fredag og mandag uken etter. Jeg tror det kan bli gode priser for dem som sitter på torsdag-slakt og tirsdag den neste uke.

– Det er et marked preget av lite helfisk fortsatt, men også preget av en ekstrem frykt. Vi ligger og balanserer, sier en trader.

– Flymarkedene tar like mye fisk som før, men prisen matcher ikke. Europa må ta fisken – og de er nådeløse. Nå er det utrolig vanskelig. Det har ikke vært eksportert så lite helfisk siden 2019 som i forrige uke, påpeker han.

– Skal du kjøpe det samme som sist uke, skal du være veldig forsiktig.

Stabilt
– Det holder seg eller kanskje styrker seg litt, midt på 120-tallet. Hvis det er noen vei, tror jeg det er litt opp. Det er det som har vært jobbet med. Det har ikke vært noe problem å selge, sier en eksportør til iLaks.

Budskapet om priser midt på 120-tallet gjentas av flere kilder.

– Vi har ikke solgt noe særlig. Det eneste salget vi har gjort i dag er 4-5 på 129 kroner, sier en oppdretter, før han legger til: – Jeg har også hørt 124 kroner på 3-4 og 126 kroner på 4-5.