Lakseprisene støter mot ny årsbeste

Nyheter
0

Slankere biomasse gir sesongmessig opptur.

– Det er tomt for fisk. Ikke så mye tilgjengelig. Så da blir det vel priser på 70 kroner. Og så blir det kanskje enda mer på større fisk, for det minker på den, sier en eksportør til iLaks. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Jeg har ikke kjøpt noe ennå. Kundene takker foreløpig nei, og vil ikke bekrefte det vi antyder. Så det er en stillingskrig der ute, sier en trader.

Snittvekt
Men noen handler er blitt gjort. Og de har blitt satt på vesentlig høyere priser enn sist fredag, da 3-6 kilos laks ble omsatt på midten av 60-tallet.

– Av bekreftede salg; vi har såpass høy snittvekt, og lite 3-4 og 4-5 å selge, men vi har solgt 5-6 og 6-7 på 8,30 og 8,60 euro levert Italia. Og det blir 78 kroner på 5-6 og 81 kroner regnet tilbake til FOB slakteri, sier en oppdretter.

– Vi har kunder i Europa som tilbyr oss 73 og 76 kroner for de samme størrelsene, legger han til.

Det betyr ny årsbeste lakseprisen.

Strammes til
– Det kan vi trygt si. Og det er ikke så mange svakheter å spore nå for mai heller, sier han og viser til at biomassen i Norge og Chile strammes til samtidig.

– Snittet på hovedstørrelesene er godt inne på 70-tallet, legger han til.

Prisnivået bekreftes av flere andre kilder.

«72/74/76. Heilt gale, ja. 76 6+», skriver en eksportør i en sms til iLaks.

– Jeg har kjøpt 6+ på 80 kroner FCA anlegg, sier en annen eksportør.