Lakseprisen vender opp etter tre ukers fall

Nyheter
939

Valutadrevet oppgang etter tøff periode.

– Det ligger an til en oppgang, men det er fortsatt tidlig. Flymarkedet er utrolig stille, sier en eksportør om lakseprisene for neste uke.

– Opp tre-fire kroner, istemmer en annen eksportør, og viser til prisene 57, 59 og 60 kroner (til oppdretter) for de mest omsatte vektklassene, mellom tre og seks kilo.

Valutafordel
– Det meste er vel så langt solgt over 60 kroner, sier en oppdretter som også bekrefter klart stigende priser for neste uke.

– En eurokurs (mot norske kroner) på 10,86 – det hjelper også, legger han til.

Men ikke alle ser stigende priser.

– Jeg hører prisoppgangen folk snakker om er avblåst. De snakket i går om 60 kroner, men hvem er villige til å være med på oppgang? spør han retorisk, før han selv svarer: – Ingen.

Mye storfisk
– Det er Europa som må ta fisken. Det er ingen andre markeder. Kina er stopp. USA er litt opp på filet, men der er det en helt annen verden enn norske priser. Det er mye storfisk generelt sett tilgjengelig. Chile har mye storfisk. Norge har også en del. Ingen kjører volum og selger etterpå. Nå er det kun back to back (kjøp med fast salgsordre – red.anm.), sier han videre.

iLaks’ industrikilder viser til følgende prisleie, til oppdretter, for de mest omsatte vektklassene av laks som skal leveres den kommende uke:

  • 3-4 kg 57-59 kroner 
  • 4-5 kg 57-60 kroner
  • 5-6 kg 60-64 kroner