Lakseprisen bryter over 50 kroner

Nyheter
1045

For første gang på 13 uker handles de mest omsatte vektklassene på 50-tallet.

En historisk svak krone gir kjærkommen drahjelp for lakseeksporten.

– 3-4 og 4-5 har gått opp, 5-6 og 6+ litt ned. Avstanden mellom vektklassene har gått ned, sier en eksportør om neste ukes laksepris til iLaks.

Han merker det fortsatt er høye slaktevolum, som det også skal være på denne tiden av året. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

God effekt
– Det går greit i markedet. Valutaen er svak, så det hjelper oss godt. Det er positivt for norsk oppdrettsnæring. Vi har hatt en god effekt av det denne uken her, det må vi si.

Snittprisen legger dermed på seg fra forrige fredag. At prisgapet mellom de forskjellige vektklassene snevres inn, er det flere som har notert seg.

– Det er en klar trend at den store fisken går ned. Det blir jevnere og jevnere, sier en annen eksportør, som ikke klager over valutautviklingen. – Det er lettere å selge. Det er klart at det er noe som hjelper det på.

Press
– Det er press på storfisk, så tror 5+ om to til fire uker er på 4-5-pris, vil jeg tro. 2-3 løfter seg mye, men virker som kontrollert opptak ut fra luseslakt, fremhever en trader.

– En del kunder har sluppet på 48 kroner (for 3-4). Lik pris for 5+, kommenterer en annen.

iLaks industrikilder skisserer følgende prisleie (til oppdretter) for den kommende uken:

  • 3-4 kg 48-50 kroner
  • 4-5 kg 51-52 kroner
  • 5-6 kg 52-53 kroner
  • 6+ kg 54-55 kroner