Laksemilliardær bygger gigantbolig på hjemplassen – inneholder kino, basseng og velværeavdeling

Nyheter
9730

Gustav Witzøe bygger ny villa på Frøya.

Det foregår en storstilt byggeaktivitet på Kverva på Frøya. Gustav Witzøe bygger ny bolig, som også skal fungere som representasjonsbolig, skriver Hitra-Frøya.

Generasjonsbolig
Den nye villaen skal brukes av familien Witzøe og til representasjoner i SalMar-sammenheng. Bygget har et bruksareal på nærmere 1.750 kvadratmeter, inkludert garasje.

Det er Meinich Arkitekter som har tegnet villaen og arkitekt Are Meinich kunne i fjor vår forteller adressa.no at boligen vil bli utformet som en generasjonsbolig.

Ifølge Meinich skal Gustav Witzøe bo på et areal på rundt 350 kvadratmeter. Sønnen Gustav Magnar jr. får en egen del av boligen på rundt 200 kvadratmeter, som han kan benytte når han er hjemme på Frøya. Resten skal benyttes som representasjonsbolig.

– Witzøe har reist mye rundt i verden gjennom jobben i SalMar. Når han har vært ute, har han ofte bodd hos dem som selger laksen i de ulike landene. På samme måte har han invitert dem hjem til seg når de har kommet til Frøya. Derfor er en stor del av boligen viet til representasjon. Den får blant annet tre suiter med plass til to-tre personer i hver, sier Meinich til adressa.no.

Flott sjøutsikt
Den nye boligen vil bli kledd i tre. Den er godt tilpasset terrenget rundt og ligger skjermet til, men særlig den nordvendte fasaden kommer til å ha en flott utsikt mot sjøen med flere terasser og store vinduer.

Villaen ligger omtrent 35-40 meter fra vannkanten og Adressa.no skriver at kommunen har tillatt en sti ned til det allerede eksistrende kaianlegget til familien Witzøe.

Styrerom, basseng og kino
Videre kan arkitekten fortelle at huset vil strekke seg over tre etasjer og være omtrent tolv meter høyt målt fra underetasjen og opp til mønet. På det meste vil huset være nesten 35 meter bredt.

Are Meinich forteller adressa.no at huset får et eget styrerom.

– I tillegg vil det få en egen kino, samt et svømmebasseng og velværeavdeling i underetasjen. Første etasje vil inneholde alle husets hovedfunksjoner, mens øverste etasje er tenkt til representasjon og arrangementer.

Museumsønske
Det er blant annet tidligere drevet butikk på Gustav Witzøes hjemplass og Witzøe har også i følge Are Meinich engasjert arkitektkontoret videre til å se på mulighetene for å gjøre familiehuset de bor i nå, om til et museum.

– Planen er å tilbakeføre det til en butikk, sier Meinich.