Henrik Cin Bokelund (37) håper laksechipsen vil være tilgjengelig i butikker i løpet av 2019.
Det skriver Os og Fusaposten.
Råvarene blir hentet hos foredlingsselskapet Inka på Lepsøy i Os, sør for Bergen. Skinnet blir deretter spylt, tørket, stekt og krydret.
– Det er ikke nytt å bruke fiskeskinn til mat. I Hong Kong koster fritert fiskeskinn 800 kroner kiloen. Men da er det et usunt fast food-produkt. Mitt fiskeskinn er sunt, godt og du legger ikke på deg av det, sier Bokelund til lokalavisen.
Nylig ble selskapet Salmonsnacks etablert, og Bjørnafjorden næringsråd har gitt gründertilskudd.
– Henriks fiskesnack er bra timet i en tid som etterspør alternative matvarekilder. Dette er produkt som kan bli eksport til hele verden, sier Fredrik Schmidt Fotland i næringsrådet.
Bokelund har lang fartstid som kokk, og flyttet til Os med kone og barn for to år siden. Han startet som røkter i Lerøy Sjøtroll, og det var da ideen dukket opp.
– Det har tatt tid å finne rett temperatur, tid og krydder. Men når det er gjort riktig, så «popper» skinnet på samme måte som svineribbe til jul, forklarer Henrik.
I et intervju med NRK Radio sier han at han fremover skal arbeide videre med forretningsplanen og gjøre markedsundersøkelser. Målet er å få produktet ut i butikker i løpet av 2019.