Kystmiljø lanserer Miljøhugging

Nyheter
2120

Fôrslanger, hamsterhjul og ringer – alt tas i mot av Kystmiljø. Men ved opphugging av en 120 meter lang flytekrage, har man rundt 150 skjærepunkt. Denne skjæringen genererer en stor haug med sagspon som består av miljøsynderen mikroplast. Med Kystmiljøs metode fanges dette sagsponet opp, slik at man ikke forurenser det ytre miljø.

Fôrslanger som straks skal hugges opp. Foto: Kystmiljø

Skreddersøm
Alle serviceselskap eller oppdrettere som benytter seg av Miljøhuggingen fra Kystmiljø vil få en bred dokumentasjonsmappe og et Miljøhuggings-diplom.

Kystmiljø tilbyr skreddersydde miljø – og avfallstjenester til selskaper i havbrukssektoren i hele landet.

– Det vi har mest av er komplette opphuggingsjobber hvor vi fikser alt fra at vi kommer og henter utstyret på sjøen for deretter å vaske og hugge/kverne opp utstyret til cirka 150 mm størrelser. Deretter sendes det til godkjent resirkulering og blir nye produkter. Vi kan til og med skaffe flisgensere til kundene våre av deres utrangerte plast, forteller daglig leder Christian Johansen.

Gode tilbakemeldinger
– Vi har foreløpig fått gode tilbakemeldinger på vår nye metode, men ønsker også forslag til hvordan vi kan bli enda bedre, fortsetter han.

Kystmiljø har kontorer på Blått kompetansesenter på Frøya, i Trondheim og på Orkanger. Selskapet har som mål å gjennom miljøtiltak forbedre ryktet til hele næringen.