Kverva har kjøpt 45 prosent av den tyske lakseforedleren Lübbert

Nyheter
0

Kverva Industrier, eid av Gustav Witzøe, har tatt en stor posisjon i Bremerhaven-baserte FW Lübbert GmbH & Co.

Kverva har allerede tunge eierposter i SalMar, ScaleAQ, Patogen, Insula, Pelagia og Nutrimar, og nå det tyske foredlingselskapet lagt inn i porteføljen. Lübbert leverer fiskeprodukter til grossister, røykerier, forhandlere, cateringfirmaer og hjemlevering, og har allerede SalMars lakseloin Frøya i sin produktportefølje.

Strategisk posisjon
I en pressemelding fremgår det at selskapene signerte en kjøps- og salgsavtale allerede 31. desember 2020, noe som ga Kverva en eierandel på 45 prosent i Lübbert.

 

«Partnerskapet styrker Lübberts posisjon i det strategisk viktige tyske markedet og danner grunnlaget for videre vekst. Flere av selskapene i Kverva-porteføljen har lenge hatt et forhold til Lübbert, og partnerskapet vil støtte dette forholdet ytterligere, samtidig som de forskjellige selskapenes uavhengighet opprettholdes i deres omgang med Lübbert.»

Utvikling
Lübberts direktører Sven Braasch og Birte Tutas vil fortsette i sine stillinger, ifølge Kvervas investeringsdirektør Olav Holst-Dyrnes.

– Investeringen i Lübbert er en utmerket mulighet til å styrke og støtte utviklingen for Kverva-selskapene i det tyske markedet, sier Holst-Dyrnes.

– Vi er veldig glade for å komme på denne reisen sammen med Lübbert-teamet, legger Holst-Dyrnes til.