Kvarøy Fiskeoppdrett landet hot dog-kontrakt med amerikansk supermarkedkjede

Nyheter
0

Nordlandsoppdretteren signerte kontrakt med Giant Eagle.

Kvarøys laksepølser nå er tilgjengelige i 120 Giant Eagle-butikker i Indiana, Maryland, Ohio, Pennsylvania og West Virginia. Selskapet sender to til tre containere med pølser i måneden. En container inneholder litt over 100.000 pølser.

– Som far er jeg alltid ute etter å forbedre kvaliteten på maten hjemme. Muligheten til å gi mine to små barn en pølse rik på omega 3 var en enkel beslutning. Tenk deg min overraskelse da de likte dem bedre enn de eksklusive biffpølsene de hadde spist tidligere, Kvaroy lakse-hot dogs har blitt en stift i vårt hjem. Vi bærer dem i butikkene våre for å gjøre dem tilgjengelige for flere familier som vår, sier Giant Eagle sjømatinnkjøper Shawn Oliver i en pressemelding.

Giant Eagle i Stow, Ohio. Foto: Giant Eagle

– Dette partnerskapet med Giant Eagle er et bevis på at familier over hele landet leter etter friske måter å lage et ikonisk amerikansk måltid med ansvarlig oppdrettslaks på, sa Kvarøys strategiske utviklingssjef i USA, Jennifer Bushman.

Kvarøy vil produsere om lag 7.700 tonn laks i år. Det meste går til USA. Fisken er for øyeblikket tilgjengelig gjennom den innenlandske amerikanske distributøren Pod Foods, på restauranter og gjennom utvalgte forhandlere som Giant Eagle, Cherry Hill Market, Cox Farms Market, Acorn Acres og Whole Foods Market i USA.

Ledelsen i Kvarøy Fiskeoppdrett fortalte iLaks tidlig i juni at de forventer å selge laks for 80 millioner dollar i år.