Kvarøy fikk levert nytt ROV-fartøy

Nyheter
0

Båten er Aukra-verftet Brödr. Hukkelbergs bygg nummer 198 og har fått navnet «Vikingen».

«Vikingen» går rett inn i rollen som spesialfartøy for ROV-inspeksjoner, men skal også benyttes til andre typer oppdrag for Kvarøy sine kunder på Helgelandskysten.

– Vi har hatt nært samarbeid med Hukkelberg både under planleggingen og gjennom byggefasen, og får nå et verktøy som er skreddersydd de behov vi har. Båten er både kjapp og innholdsrik, og gjør oss enda bedre rustet til å yte førsteklasses service til våre kunder. Vi har merket stor interesse for den nye båten i markedet, og «Vikingen» går rett ut på oppdrag etter levering, sier daglig leder i Kvarøy Oppdrettservice, Per Arne Grindskar, i en pressemelding.

Med en toppfart på rundt 40 knop får «Vikingen» en stor aksjonsradius og kan respondere kjapt når situasjonen krever det. Båten er utstyrt med toalett, pantryfasiliteter og hvilebenker, og er beregnet for et mannskap på to personer.

– Hovedtanken bak disse båtene er at designet skal være modulært bygget for allsidig bruk, og åpner for flere valgmuligheter både med tanke på fremdriftsmaskineri og utrustning ellers. Ved å ha et slikt byggesett, er vi også i stand til å tilpasse hvert enkelt fartøy til en rekke ulike bruksområder, helt fra dykkeroperasjoner og ROV inspeksjoner til rednings- og patruljetjeneste, sier Øyvind Sommer Hukkelberg.