Kurt Oddekalv er død

Nyheter
858

Miljøaktivisten Kurt Oddekalv omkom mandag etter å ha gått gjennom isen i Bahusvatnet sør for Bergen.

Det melder NRK.

Nødetatene rykket ut til Bahusvatnet ved Bergen mandag ettermiddag. En mann hadde gått gjennom isen. Klokken 1744 bekreftet politiet funn av en mann som da var omkommet.

Markant
– Nokså raskt etter nødetatene kom til stedet ble det gjort funn i en isråk. Vedkommende ble raskt fraktet opp og til land, men ble dessverre erklært død av mannskap fra ambulansen på stedet, sier innsatsleiar Ørjan Djuvik i politiet.

Seint mandag kveld går politiet ut med den omkomne mannens identitet. Det var Kurt Oddekalv. Han ble 63 år gammel.

Kurt Oddekalv har i flere tiår vært en markant og kontroversiell skikkelse i norsk miljøvern. Han ledet Norges Miljøvernforbund som han stiftet i 1993.

Mot oppdrett
– Vi er i sjokk i hele forbundet. Vi står sammen om dette, og ærer en stor mann, sier Arne Roger Hansen, regionleder for Miljøvernforbundet i Midt-Norge, til statskanalen.

Oddekalv har, særlig det siste tiåret, markert seg sterkt i kampen mot fiskeoppdrett. Norges Miljøvernforbund har, under Oddekalvs ledelse, stått for en klar linje mot oppdrettsnæringen – i kontrast mot andre miljøvernorganisasjoner, som Bellona og WWF, som ved samarbeid har søkt å påvirke oppdrettsnæringen i en mer bærekraftig retning.