Kun mindre prisbevegelser for neste uke

Nyheter
0

Balanseres rundt 70 kroner i snitt til oppdretter.

– Volumet går opp, spesielt på 3-5, sier en innkjøper til iLaks. Han ser en liten svekkelse i prisen for den kommende uken. – En liten nedgang på 2-4, kanskje 4-5 går ned på sluttuke, mens 5+ holder seg ganske stabilt, sier han.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Det betyr en ganske stabil pris til oppdretter – rundt 70 kroner på 4-5 kilos laks – for tredje uke på rad.

Påvirke
– Ja, vi kjøpte på 70-71 kroner sist fredag, sier han. I et vektet snitt går prisen nok litt ned. Det er sommer nå med snittvekt på rundt fire kilo, så da blir det slik. Ellers er Polen stengt (om ti dager), og det påvirker kjøpene mot sluttuke.

Han understreker at det ikke vil bli noen store store prisbevegelser den kommende uken.

Andre markedsaktører ser en viss oppgang i spotprisene:

«Er nok noe opp, 70/72/74,» skriver en eksportør i en sms, med referanse til de mest omsatte vektklassene 3-6 kilo.

En oppdretter opplyser til iLaks å ha solgt syv biler så langt i dag. Han har låst disse på 68,50 kroner for 3-4, 72 kroner for 4-5, 74 kroner for 5-6 og 78 kroner for 6+.

Feriestemning
Andre prøver å shoppe på lavere priser:

– Vi prøver 66, 68, 70 – og 75 kroner på 6+. Noen snakker høyere og noen snakker lavere. Det er press på 2-3 og 3-4. Det er feriestemning, og så er det helligdag den 15. (august) i katolske land. Det vil påvirke prisen mot slutten av uken, sier en eksportør.

– Vi kommer ikke til å betale priser opp mot 70 kroner (for 4-5). Du får ikke pengene igjen. Da avstår vi heller fra å kjøpe, sier han bestemt.