Kruttsterk årsavslutning for AKVA group

Nyheter
1307

Tilbakekjøp av aksjer, RAS-kontrakter, innsidere og meglerhus som viser tro på selskapet. AKVA group har aldri vært mer verdt enn nå.

Den har gått som et skudd. 29 prosent bare den siste måneden. 70 prosent det siste halvåret. Bryneselskapets aksjekurs surfer på en kombinasjon av flere faktorer.

I slutten av november avsluttet utstyrsleverandøren sitt tilbakekjøpsprogram av aksjer. Totalt 200.000 egne aksjer ble handlet inn, til en snittkurs på 72,95 kroner. Etter dette sitter AKVA group selv på 377.883 aksjer i eget selskap, tilsvarende 1,1 prosent av totalt utestående aksjer. 

Graf: Infront

Jakt
Høstens tilbakekjøp, som er øremerket selskapets eget aksje- og incentivprogram, har en urealisert gevinst på 6,2 millioner kroner. Og det kan fort bli mer. I hvertfall hvis en skal tro strategi- og forretningsutviklingsdirektør Kjell Ove Hatlem som lastet opp med aksjer i kjølvannet av kapitalmarkedsdagen i slutten av november.

En viktig driver har vært selskapets kontraktfangst innen landbaserte oppdrettsanlegg for laks. Ifølge en oversikt utarbeidet av iLaks jakter aktører, med en samlet produksjonskapasitet på 1,6 millioner tonn laks, for tiden på finansiering. Når en hensyntar at det bare er et lite knippe leverandører av nøkkelferdige RAS-anlegg, ligger AKVA group godt an – sammen med hovedkonkurrentene Billund Akvakultur, Aqua Maof og Krüger Kaldnes.

Resultatvekst
Nettopp dette har nylig gitt seg utslag i kontraktene med Nordic Aqua Partner (50 millioner euro) og Premium Svensk Laks (95 millioner euro). Det kan snart komme flere kontrakter av denne typen.

Pareto Securities har kjøpsanbefaling på aksjen. Men kursmålet, på 95 kroner, er allerede passert. Tirsdag ettermiddag stoppet aksjekursen på 104 kroner, etter en oppgang på 7,4 prosent. Meglerhuset ser for seg et resultat per aksje på 3,20 kroner i 2020, økende til 5,37 og 7,36 kroner i henholdsvis 2021 og 2022 – når marginene fra RAS-kontraktene tikker inn.