Kronprins Haakon er i Paris i anledning UNESCOs generalkonferanse, der han talte tirsdag. Men på ettermiddagen ble det en «matpause» i regi av Innovasjon Norge. Ifølge Kongehuset.no fikk kronprinsen møte tre norske matprodusenter på hvert sitt stadium i sin internasjonale satsning.
La Grande Epicerie de Paris er noe av en institusjon, og det er av stor betydning for små, norske produsenter å bli tatt inn i deres assortement. Salmas laks er allerede godt etablert i Frankrike, og har mottatt flere priser for sin sjømat. Fenalår fra Norge ble tatt inn i sommer, etter at tidenes første kontrakt for eksport av norsk fenalår til franske delikatessebutikker og gourmet-restauranter ble signert i Paris.
Kronprins Haakon fikk møte representantene for Salma og Fenalår, og høre om deres erfaringer i møtet med det franske markedet. Den siste av de tre norske produsentene er Røros f&b. De har ikke etablert seg i utlandet enda, men ønsker å teste ut sine produkter i Frankrike.
Tirsdag kveld vil alle tre produsenter delta på arrangementet «Smaker fra Nord», der mer enn 70 franske journalister skal bli kjent med Norge som gastronomisk reisemål.