Kreditorene i DOF ber om at det åpnes konkurs

Nyheter
0

Møgster-familien, som også er hovedaksjonær i Lerøy Seafood Group, taper mest.

Onsdag kveld ble det kjent at supplyrederiet DOF går til skifteretten. Kreditorene i det kriserammede offshorerederiet Dof ber om at det åpnes konkurs i det børsnoterte selskapet. Datterselskapene blir skjermet av en konkurs i morselskapet, fremgår det av en børsmelding onsdag kveld.

– Kreditorene ønsket en garanti fra styret på at de ville klare å få aksjonærene med på en løsning. Dette klarte man ikke å få til. Dermed blir det konkurs og null igjen til aksjonærene, sier Egil Horstad til Bergens Tidende.

Horstad ble oppnevnt av tingretten til å finne en løsning for DOF, men dette lot seg ikke gjøre.

Konkurs
– Det var ikke mulig å få til en rekonstruksjon. Dette betyr at DOF ASA er konkurs, men driften av underselskapene vil fortsette uavbrutt, sier Horstad.

Han sier kreditorene ikke kunne være med på å bruke mer tid på saken. DOF har en gjeld på 25 milliarder kroner.

Konkursen innebærer at aksjekapitalen i DOF ASA er tapt og at det blir null verdier igjen til dagens aksjonærer. Styret skriver derfor at det beklager utfallet.

Taperen
– Det er jo en veldig trist dag for oss selvfølgelig. Det er aksjonærene som blir den store taperen her. Det er viktig å få frem at all aktivitet vil fortsette i datterselskapene, og det er jo viktig for samtlige kunder, ansatte og leverandører, sier konsernsjef Mons Aase til DN.

Familien Møgster eier, via investeringsselskapet Laco, 31,6 prosent av DOF, og er dermed største eier. Laco er også majoritetseier i Lerøy.

– Det plager meg inn i sjelen at selskapet har havnet i en slik fortvilet situasjon. Vi gjorde en alvorlig feil da vi før 2014 trodde at offshorenæringen skulle vokse inn i himmelen. Vi tok for mye tran og bygget for mange båter, har Helge Møgster tidligere uttalt til BT.