Kråkøy Slakteri permitterer samtlige av sine ansatte

Nyheter
1601

Daglig leder i Kråkøy Slakteri, Roger Sørgård, bekrefter til iLaks at bedriften må permittere 38 ansatte. Slakteriet står uten avtaler fram til august.

Roger Sørgård, Daglig leder i Kråkøy Slakteri. FOTO: Skaginn 3X

– Vi har fått noe fisk fra Bjørøya som vi skal slakte i to uker, deretter permitterer vi, sier Sørgård til iLaks.

Kråkøy Slakteri landet i desember en avtale med Bjørøya Fiskeoppdrett. Slakteriet i Roan kommune i Trøndelag har lenge vært nedleggelsestruet, etter at Måsøval Fiskeoppdrett og Refsnes Laks avsluttet sine mangeårige slakteavtaler ved nyttår.

Sørgård forteller til iLaks at det fortsatt er uavklart hva som skjer videre, men at de jobber med å få på plass nye avtaler utover sommeren og høsten. Slakteriet har allerede fått på plass en avtale med Lerøy i august, og skal slakte i tre uker for oppdretteren.

Sørgård har tidligere uttalt at man ser etter nye muligheter, på grunn av den pressede situasjonen ved slakteriet. Det planlegges blant annet å bygge en ny fabrikk for filetering av laks, som skal ligge ved siden av dagens slakteri. Avgjørelsen om fabrikken skal bygges eller ikke tas til sommeren. I tillegg til en ny fabrikk, ser Sørgård på et mulig samarbeidsprosjekt med servicebåter.

– Vi jobber med dette, men det er ingenting nytt, avslutter Sørgård.