Kraftig båtbrann ved oppdrettsanlegg

Nyheter
1781

Det brant kraftig mandag kveld kraftig i en båt som ligger fortøyd ved et oppdrettsanlegg.

– Brannvesenet, politiet og redningsskøyta rykker ut. Flere sivile båter i nærheten bidrar i redningsarbeidet, fortalte politiets operasjonsleder ca kl. 21:40 mandag kveld til Hitra-Frøya.

Det er ikke meldt om personskader, forteller politiet.

Politiet meldte først om brann i selve oppdrettsanlegget. Senere ble dette korrigert til at det brant i en båt som ligger fortøyd mot et oppdrettsanlegg.

Oppdrettsanlegget ligger nordøst for Kvenvær/sørvest for Melandsjøen. Lokaliteten heter Omsøyholman og tilhører Lerøy Midt.

 

 

Redningsskøyta «Horn Flyer» var ved 22-tida på Siholmen for å laste utstyr for brannvesenet. Ved 22.30-tida var redningsskøyta framme ved anlegget. Bilder fra stedet viste da et servicefartøy med åpne flammer og der det ryker kraftig. Flere andre fartøyer er i nærheten.

Klokka 22:40 forteller brannmester Gunnar Sundli til lokalavisa Hitra-Frøya at brannen er slukket.

– Brannen er slukket etter effektiv innsats fra både hitterværinger og frøyværinger, sier brannmester Sundli hos Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Han forteller at brannvesenet ble varslet om brannen fra en person på land, på Fillingsneset på Frøya, som så brannen over Frøyfjorden. Det skal ikke ha vært folk verken i båten eller på oppdrettsanlegget da brannen brøt ut. Det er derfor foreløpig uklart hva som er foranledinga.

– Vi vet ingenting om brannårsak. Båten var i full fyr da hendelsen ble meldt inn. Begge brannvesen ble utkalt. Frøya var først framme på stedet og befalet fra Frøya hadde innsatsen fram til at Hitra overtok litt ut i hendelsen. Brannen ble raskt slukket, ingen skadde, forteller Sundli.

Ifølge brannvesenet flyer båten fortsatt og det skal heller ikke ha oppstått utslipp eller annen forurensning.

Brannvesenet lastet utstyr ombord i redningsskøyta

Brannvesenet lastet utstyr ombord i redningsskøyta «Horn Flyer» på Siholmen før man satte kursen sørover mot oppdrettsanlegget ved Kvenvær.  FOTO: RONNY DYBDAHL TEIGÅS