Kostbar vekst for Maritech Systems

Nyheter
0

Averøyselskapet økte topplinjen med 37,1 prosent, drevet av flere oppkjøp ifjor. Men veksten koster.

Omsetningen vokste til 147,8 millioner kroner – opp fra 107,8 millioner kroner. Salget er økt som en funksjon av oppkjøp. Med private equity-fondet Broodstock i ryggen har Maritech gjort flere oppkjøp den senere tiden; Timpex, Lillebakk og EDI-Systems.

Men oppkjøpene har så langt ikke kastet av seg. Selskapets resultat før skatt endte nemlig på -17,9 millioner kroner. Det er andre år på rad med underskudd. I 2019 var tapet -11,4 millioner kroner.

– Vi ønsker ikke å gjenta et år med 17 millioner kroner i minus på bunnlinjen. Samtidig satser vi nå for fullt på internasjonal ekspansjon. Vi investerer betydelig for å oppnå de sterke vekstambisjonene, men i fjor var det mange ekstraordinære kostnader i forbindelse med oppkjøp og andre prosesser, sier Odd Arne Kristengård, daglig leder i Maritech til Finansavisen.

– De seneste årene har vi investert tungt i teknologi, både for å modernisere tilbudet vårt og for å dekke hull i verdikjeden, forteller Kristengård, som medgir at fjoråret ble tøffere enn planlagt.

Rundt 90 prosent av omsetningen i Maritech er programvare- og konsulentinntekter. Selskapet har 115 ansatte i Norge, Nord-Amerika, Chile og på Island.

Broodstock eier 98 prosent av selskapet. To prosent er eid av Mette Kamsvåg.