Kostbar vekst for Grieg Seafood i Newfoundland. Produksjonskostnadene løper over 90 kroner kiloet

Nyheter
0

Galopperende produksjonskostnader i alle regioner.

I høst gikk Grieg Seafood ut med behov for finansieringspartner i Canada. Til dette har selskapet engasjert DNB Markets. Når en ser selskapets trading oppdatering, som ble sluppet etter børsslutt tirsdag, kan en se at det kan være behov for både mer penger og innsats.

Selskapets gjennomsnittlige regionale produksjonskostnader per kg for fjerde kvartal 2023 var omtrent slik:

  • Rogaland: 67,2 kroner
  • Finnmark: 64,7 kroner
  • British Columbia: CAD 11,0 (85,4 kroner)
  • Newfoundland: CAD 12,2 (94,8 kroner)

Grieg Seafoods slaktevolum for kvartalet var grovt sett 21.800 tonn. Dette var fordelt slik:

  • Rogaland: 2.200 tonn
  • Finnmark: 10.400 tonn
  • British Columbia: 6.000 tonn
  • Newfoundland: 3.200 tonn

«Det høstede volumet og produksjonskostnadene i Finnmark var påvirket av Spironucleus Salmonicida, vintersår og perlesnormaneter. I Rogaland ble et lavt slaktevolum preget av  økte oppdrettskostnader. I Newfoundland har deler av de planlagte 2023-slaktevolum blitt utsatt til 2024 på grunn av utfordrende værforhold og markedsforventninger. Siden Newfoundland fremdeles er i en utviklingsfase, har regionen, i tillegg til oppdrettskostnadene, kostnader knyttet til inntektsrapportering på samme nivå som forrige kvartal», skriver Grieg Seafood.

Den komplette Q4 2023-rapporten vil bli presentert torsdag 22. februar.