Kortreist gourmet

Nyheter
671

Det er overskyet, men overraskende varmt på Bryggen. Søndag er det mye folk, men ikke fullt så mange som lørdag under Bergen Matfestival. Blant de mange som byr frem sine kortreiste gourmetprodukter i bodene er Svanøy Røykeri.

– Det er sjette helgen på rad vi på messe, så det er en veldig travel tid. Bergen er det største arrangementet av disse, og en en viktig plass for oss å være, sier Elin Tveit Sveen til iLaks.

– I sum over tre dager i fjor omsatte vi for 120.000 kroner. Det er en stor del av omsetningen vår, som ligger på to og en halv million i året, forteller hun.

To generasjoner Tveit Sveen på jobb i Bergen: Gro og Elin.

Svanøy-laksen blir stadig mer populær.
– Tilbakemeldingene er veldig positive. Vi har faste kunder, og begynner å kjenne igjen ansikter år etter år. Vi ser mange som kommer fredag, kommer tilbake lørdag eller søndag fordi de har spist opp og vil ha mer, sier hun.

Det er datteren Gro Tveit Sveen som er daglig leder og ansvarlig for røykeriet på Svanøy, en kort båttur sør for Florø. Denne søndagen i Bergen er det så hektisk at hun så vidt tid til å bli avbildet.