Konserndirektør i Nordic Aquafarms fikk sparken etter dette bildet

Nyheter
3638

Forrige fredag startet Shawn Harriman som konserndirektør for Nordic Aquafarms planlagte landbaserte anlegg i California. I dag er han arbeidsløs etter at et gammelt bilde dukket opp på internett.

Bildet viser Harriman posere med en løve han har skutt. Til avisen Lost Coast Outpost, som omtalte saken først, sier Harriman at bildet ble tatt for 15 år siden. Han avviser at det er snakk om troféjakt.

– Vi var på en ranch da en løve angrep oss, sier han til avisen, og legger til at bildet er tatt i Sør-Afrika.

Harriman var på opplæring i Maine, der Nordic Aquafarms planlegger et annet landbasert anlegg på 33.000 tonn da bildet ble kjent. Anlegget i California, som Harriman altså skulle jobbe på, skal produsere 22.000 tonn laks årlig. Nordic Aquafarms eier også Fredrikstad Seafoods, som skal levere den første laksen til kundene i juni.

Lost Coast Outpost kontaktet Nordic Aquafarms for en kommentar om bildet. Først uttalte selskapet at «bildet ikke var i tråd med selskapets verdier», og at de vil komme tilbake med ytterligere kommentarer. Kort tid etterpå sendte selskapet en e-post til avisen, der de bekreftet at Harriman var ferdig i jobben.

«Vi synes denne situasjonen er uheldig for både Shawn og Nordic Aquafarms, men selskapets verdier vil alltid vinne. Nordic Aqufarms styres alltid av de høyeste dyrevelferds- og miljøverdiene», skriver blant annet selskapet i meldingen.