Kongsberg Maritime tildelt kontrakt på 200 millioner kroner for Rimfrosts nye krillfartøy

Nyheter
540

Kongsberg Maritime er valgt av den norske krillprodusenten Rimfrost til å levere skipsdesign og en omfattende, avansert utstyrspakke til et 120 meter langt nytt og bærekraftig krillfartøy.

Det opplyser Kongsberg Gruppen i en børsmelding.

Kontraktsverdien er totalt i overkant av 200 millioner kroner. Det nye krillfartøyet skal bygges av norske Westcon og er forventet å være i drift i løpet av 2022.

Krill benyttes primært i oppdrettsfôr og til humant kosttilskudd. 

– Dette er det eneste fartøyet i verden der både helsekost og kosttilskudd blir produsert om bord umiddelbart etter fangst. Kort og hensynsfull prosessering bidrar til kvalitet, og vil hjelpe oss til å videreutvikle produkter for mennesker, dyr, oppdrettsfisk og for farmasøytisk bruk. Vi tror at skipet vil revolusjonere krillfiske i Antarktisk, mener Stig Remøy, administrerende direktør i Rimfrost.

Administrerende direktør i Kongsberg Maritime, Egil Haugsdal, sier det er inspirerende å samarbeide med Rimfrost om prosjektet.

– Kongsberg Maritime jobber for en bærekraftig maritim bransje og her har vi felles visjoner med Rimfrost. I dette prosjektet er vi involvert i alt fra overordnet design til produktdetaljering, og det har gjort det mulig å utvikle et fartøy som er skapt for en ny fremtid. Kontrakten betyr dessuten mye for arbeidsplasser i det maritime miljøet på Sunnmøre da mye av utstyret vil produseres på våre anlegg her, sier han.

Les også: Avviste anken fra Aker Biomarine