Knock out-seier til Træna: De arbeider på landets vakreste oppdrettslokalitet

Nyheter
2469

De ledet fra start til mål. Og var egentlig aldri truet. Nova Sea-lokaliteten Rensøya er ubestridt landets vakreste, ifølge iLaks’ lesere.

I skrivende stund har Arvids Baranovs spektakulære bilde, av lokaliteten badet i nordlys ved Trænas klipper, fanget nesten 700 «likes» på Facebook. Det holdt med god margin til å hale i land seieren. Nova Seas kommunikasjonsansvarlige, Anette Davidsen, er blant dem som gleder seg over seieren. 

– Vi har jo veldig mange fine lokaliteter langs hele helgelandskysten, men det er jo klart at det er stas å vinne en sånn her type konkurranse når det var så mange gode kandidater med, sier hun til iLaks.

Les også: Hva er landets vakreste lokalitet?

Verdens vakreste
Davidsen besøkte lokaliteten seinest i går, og kan melde at de som jobber på oppdrettsanlegget setter pris på seieren.

– De er fra før av kjempestolte av lokaliteten og arbeidsplassen sin, og mener allerede at de arbeider på verdens vakreste lokalitet, men det er klart det er ekstra stas når såpass mange andre er enige med dem.

– Hele Nova Sea er veldig stolt. Det har derfor vært et stort engasjement rundt dette. Så det var en gledelig nyhet en fredags formiddag, legger hun til.

– Hva tenker du om dette i et omdømmeperspektiv?

– Det er et godt tiltak for å skape engasjement og bygge stolthet rundt næringen og arbeidsplasssen sin. I tillegg får vi vist fram de områdene som vi hver dag jobber i og på best mulig måte prøver å forvalte. Vi er privilegert som hver dag får ha naturen i Nord-Norge som vår arbeidsplass, men det bringer også med seg et visst ansvar. Jeg håper dette kan bidra til å vise at vi i alle høyeste grad er opptatt av det ansvaret og ikke minst, at vi er stolt av å ha den muligheten, sier Davidsen.

Les også: Her er lesernes blinkskudd og favorittlokaliteter

Klippeøy
Med et bilde av dansende nordlys langt ute i havgapet på Ytre Helgeland ble konkurransen i tøffeste laget for konkurrenentene. Men lokaliteten ved klippeøyen Træna trenger slett ikke nordlys for å fremstå som billedvakker. De viser de ferske bildene iLaks har mottatt fra Nova Sea fredag.

 

Fotokonkurransen har blitt arrangert på iLaks’ Facebook-side denne uken. Men Nova Sea-blinkskuddet, signert Arvids Baranovs og Eaglewood Pictures, har også gått sin seiersgang på vår Instagram-konto.

Foruten heder og ære for å være landets vakreste oppdrettslokalitet, har også iLaks lovet en liten oppmerksomhet til de ansatte som til daglig arbeider på denne fôrflåten. Våre populære iLaks-caps er snart på vei i posten til Nova Seas hovedkontor på Lovund.

Maleri
I fotokonkurransen ble det et godt stykke ned til nummer to, SalMar Nords lokalitet Indre Bringenes, på vakre Senja. Motivet, som ikke står tilbake for et hvilket som helst J.C. Dahl maleri, har så langt fanget 173 «likes».

Det står respekt av, i konkurranse med 53 andre bilder.

SalMars lokalitet Indre Bringenes, på Senja. foto: SalMar

På tredjeplass, med 126 «likes», kom en lokalitet som slett ikke driver med laks. Og den ligger heller ikke på sjøen. På Sirdalsvatnet i Agder driver Norsk Ørret nemlig med oppdrett av stedegen brunørret.

Ved Rutlebekk i Sirdalsvatnet i Agder driver Norsk Ørret oppdrett av stedegen brunørret. Foto: Mats Tjørhom

Nummer fire på listen kom Grieg Seafood med sin lokalitet Tollaksholmen. Den ligger i Bokn, like sørøst for Kopervik. Her har nok fargespillet, i minst like stor grad som selve lokaliteten, vært tungen på vektskålen.

Grieg Seafoods lokalitet Tollaksholmen. Foto: Tom-Inge Aksdal

På femteplass endte Eide Fjordbruks Hågardsneset, hvor snødekte Rosendalsalper i glitrende solskinn danner en malerisk bakgrunn.

Eide Fjordbruks lokalitet Hågardsneset. Foto: Eide Fjordbruk