Kliner til

Nyheter
386

Den 58 siders tjukke analysen er blitt offentliggjort før børsåpning mandag morgen. Giskeødegård øker her sine lakseprisforutsetninger med to kroner kiloet for både 2015 og 2016. I analysen, kalt «A golden 2015 waiting around the corner», løfter han lakseprisene til 44 kroner for 2015 og 43 kroner for 2016.

Han tar hardt i, og påpeker at hans estimerte 2015e P/E er hele 16 prosent høyere enn konsensus.

– Oversatt til laksepriser, er de implisitte priser syv kroner lavere (37 kroner per kilo) for konsensus. Vi mener konsensus’ priser er urealistisk lave, skriver han.

Med unntak av oppkjøpsobjektet Cermaq, har han ikke plass til en eneste negativ anbefaling. Fire av de åtte aksjene Nordea Markets har dekning på i sektoren får sterke kjøpsanbefalinger og tre får kjøp. Aksjefavorittene er de to kostnadslederne Bakkafrost og SalMar.

I sin analyse peker Giskeødegård på at markedsleder Norge sliter med markedstap og driftsmessige utfordringer. Han mener videre at importstoppen på Russland er kun en kortsiktig «game-changer», og konkluderer med at 2015 vil bli enda strammere enn tidligere antatt.

Det betyr nullvekst i tilbudet og dertilhørende høye laksepriser, mener han.