Klar for reprising

Nyheter
762

Etter å ha vært positiv, men avmålt, mot prisingen av NRS, løfter Tønseth kursmålet med 28 prosent mandag morgen – fra 125 kroner til 160 kroner.

«Uten regulatorisk risiko knyttet til utsett av triploid laks, vil fokus i markedet snart snu mot den betydelige volumveksten Norge Royal Salmon (NRS) vil levere i løpet av de neste to årene. I perioden 2016-2018, vil NRS øke sitt slaktevolum fra 27.500 tonn i år til rundt 45.000 tonn i 2018», skriver Tønseth i en analyse som blir distribuert mandag.

Oppside
«Markedet har ventet på dette en stund, men har ikke på langt nær tatt hensyn til dette i dagens aksjekurs. Vi tror dette er i ferd med å endre seg. NRS er sannsynligvis det lakse-investeringscase med høyest oppside de kommende to årene», mener han.

«Fra andre kvartal tror vi NRS vil komme med smoltutsett-guiding, noe som vil forbedre visibiliteten for den kommende volum opptrapping. NRS’ volumpotensiale bør være godt kjent i markedet, men markedet har så langt ikke vært villige til å prise dette fullt ut i aksjekursen», påpeker han.

60 prosent
«Fra konflikten NRS hadde med Mattilsynet har vi fått innblikk i antall triploid smolt NRS er i ferd med å sette ut (2,8 millioner i 2016, 0,4 millioner allerede i sjøen fra 2H15), som bekrefter våre volumvekstforventninger. Basert et normalisert utnyttelse av eksisterende konvensjonelle lisenser, tror vi NRS vil høste 37-39kt (GW) i 2017 og 43-45kt i 2018. Dette utgjør over 60% økning i volum over to år. Med lav kostnadsbase i Nord-Norge og minimalt med fastpriskontrakter vil driftsresultatet mer enn tredoble seg fra 2015 til 2018», spår Sparebank1 Markets’ lakseanalytiker.

Rabatt
Tønseth peker videre på at NRS i øyeblikket handler med rundt 30 prosent rabatt til sammenlignbare aksjer basert på P/E 2017-2018 multipler.

«Flere lakseaksjer ser rimelige ut på multipler noen år fremover, men i motsetning til andre er NRS’ inntjeningsvekst knyttet kun til volumvekst, ikke snuoperasjon i en region eller sterk forbedring i drift. Etter vårt syn er det mindre risiko knyttet til NRS’ resultatekspansjon enn forbedring sett i flere andre selskaper (som GSF, LSG og delvis MHG)».