Klageprosess sikret landkonsesjon for Erko Seafood: – Vi har fått konsesjon og er happy med det

Nyheter
0

Oppdretteren planlegger å produsere 5.000 tonn matfisk på Stord.

Daglig leder Leif Rune Pedersen bekrefter at oppdrettsselskapet har endelig fått tillatelse til produksjon av laks på Stord Havbrukspark ved Sagvåg på Stord. Gjennomstrømning er ikke aktuelt, som følge av sjøanlegg som ligger nærmere enn fem kilometer unna. Løsningen blir dermed et RAS-anlegg.

– Dette er veldig ferskt. Men konsesjon har vi fått. Etter mye frem og tilbake. Så den er grei. Vi fikk en konsesjon i september på matfisk på Stord Havbrukspark, sier Pedersen fornøyd.

Halmstrået
Men det var på hengende håret, ifølge Erko Seafood-sjefen. Da den midlertidige stansen i saksbehandlingen av nye landbaserte prosjekter ble innført i fjor høst var det mange som ble frustrerte. En klage løste floken for dem.

– Det som skjedde i vår sak var at bommen egentlig var gått ned for behandling av nye saker. Men vi hadde en klage inne. Den måtte de ferdigbehandle. Og da gikk det jo greit. Det var helt ok det, forteller han til iLaks.

Pedersen innrømmer at de ikke har kommet veldig langt i det videre arbeidet.

– Vi har jo touchet det, selvfølgelig. Men vi må bruke tid. Det er ikke bare å hive seg rundt. Du skal velge teknologi, og det er mange ting som skal på plass før man kan sette i gang, sier han, og legger til:

– Det er ikke akkurat quick fix å sette opp et landanlegg.

En milepæl
I høst har de hatt det travelt og har derfor ikke fått anledning til å stokke beina.

– Det er så mye andre ting vi også jobber med. Vi skal produsere og selge laks, og vi skal kjøpe smolt. Så det er mange ting, ler han.

Men han legger ikke skjul på at de er glade for å ha kommet så langt at de har fått løyvet.

– Det var en milepæl for oss. Vi har fått konsesjon og er happy med det. Og så får vi sette oss ned og finne ut hva vi skal gjøre med det videre, oppsummerer han.