Kjører grillkampanje i Russland

Nyheter
727

– Laksen er et populært og ettertraktet produkt i Russland, men på sommeren er sjømatkonsumet generelt sett lavere, sier fiskeriutsending Ingrid Dahl Skarstein i Moskva.

Derfor gjennomfører Norges sjømatråd nå en kampanje for å inspirere russere til å legge laks på grillen i sommermånedene. Inspirasjonen finner russiske grillentusiaster både i aviser og magasiner, på internett, på undergrunnsbanen – og ikke minst i 80 butikker i Moskva, St. Petersburg, Ekaterinburg, samt i noen regioner av Vest-Russland. I disse supermarkedene og hypermarkedene får kundene oppskrifter og møter kokker som demonstrerer hvor enkelt de kan grille laks.

– Vi mener at den norske laksen passer godt inn i russernes grilltradisjon, og det største potensialet for vekst er i regionene. For å gjøre laksen kjent der, hadde vi et grillarrangement i Ekaterinburg. Vi deltok også på en festival med 53 000 besøkende. Der demonstrerte vi ulike oppskrifter av laks på grillen, og vi arrangerte kokkekonkurranse, avslutter Dahl Skarstein.

Russland er et av Norges desidert viktigste markeder når det kommer til sjømateksport. I 2013 ble det eksportert sjømat dit for 6,6 milliarder kroner, hvilket er en økning på ti prosent fra året før. Laksen stod for 4,2 milliarder av eksporten til landet.