Tidligere statsråd fra Frp vraket til Stortinget. Hentet hjem til Vesterålen og Holmøy Maritime

Nyheter
0

Kjell-Børge Freisberg i ny jobb.

Kjell-Børge Freiberg ble vraket av fylkeslaget Nordland Frp, og får nå ut av Stortinget. Freiberg er tidligere ordfører i Hadsel, og var søker på jobben som direktør ved Nordlandssykehuset tidligere i år. Nå er den tidligere olje- og energiministeren tilbake i hjemmehavn på Sortland, der vesterålingen blir samfunnskontakt i Holmøy Maritime.

– Det å få denne muligheten er fantastisk. Holmøy er en stor og viktig bedrift i nord som er ekstremt fremoverlent og innovativ. De har over tid investert i de mest moderne fiskebåtene vi har i Norge, samtidig som de har bygget opp en havbruksaktivitet som er betydelig, sier Freiberg i en pressemelding.

Kjell-Børge Freiberg.

Eidsfjord Sjøfarm er en del av konsernet, og har 16 konsesjoner for laks i seks ulike kommuner i Nordland og Troms.

– Vi er svært glade for å få Kjell-Børge Freiberg med på laget. Hans erfaring og kunnskap vil være viktig for oss i utviklingen av selskapet, sier daglig leder Knut Holmøy i selskapet.

Hele organisasjonen har om lag 300 helårige arbeidsplasser. Freiberg får også ansvar som samfunnskontakt som omfatter fire trålere og 12 kvoteenheter for hvitfisk og reker.