Kjærligheten brakte ham til Bodø – og ny jobb i Mat-Kuling

Nyheter
0

Ny spesialist starter i Mat-Kuling Vannbehandling.

– I dag kan vi annonsere vår siste ansatte i Mat-Kuling. Vit Profant, som har en mastergrad i faget, er ansatt ved Mat-Kulings Bodø-kontor, sier Bjørn Dørum, daglig leder i Stavanger-firmaet i Mat-Kuling Vannbehandling, til iLaks.

Profant kommer fra det sveitiske oppdrettselskapet Swifish, som har spesialisert seg på oppdrett av hvitfisken pike-perch.

Dialog
– Vit, som har hatt stillingen som produksjonssjef ved Swifish, gjennomførte en ombygging av anlegget for å øke produksjon og forbedre vannkvaliteten. I den sammenheng kom han i dialog med Mat-Kuling som leverte vannbehandlingsutstyret og bidro sterkt til design og funksjon på utstyret de bygget for Swifish, forteller Dørum.

– Da hans samboer flyttet til Bodø for å ta sin doktorgrad, ble det flytting og Mat-Kuling, som er i vekst, trengte nettopp Vit sin kompetanse innen biologi, kjemi og drift av RAS. Så da Vit ringte, var dette en fabelaktig mulighet vi grep umiddelbart, sier han begeistret.

Mat-Kuling Vannbehandling ble etablert i 2020, og omsatte for 8,1 millioner kroner året etter.

Ungt
– Mat-Kuling er et ganske ungt selskap, men hver for seg (Mat og Kuling) har en lang vannbehandlingshistorie. Selskapet har på kort tid økt med kontorer i flere land, design, engineering og bygging av utstyr.

Bjørn Dørum, daglig leder og eier, er veldig klar på Mat-Kulings rolle innen akvakultur, det er å bygge «verdens beste vannbehandling» til RAS og være leverandør og underleverandør av dette.

På kun 2-3 år har selskapet vunnet kontrakter i Norge, Sverige, Danmark, USA, Tyskland, Spania, Sør-Korea, Italia, Azerbaijan, England, Australia, New Zealand, De Britiske Jomfruøyene og Chile i tillegg til nevnte Sveits.

– Vi drar ut og besøker kunder, deltar på messer og knytter kontakter. For eksempel Simec denne måneden i Saudi i samarbeid med Innovasjon Norge, Rastech Miami i april, Barcelona i mai og Østerrike til høsten. I november deltok vi også på Future Fish (Euro-Asia) i Izmir i Tyrkia. Fra denne deltakelsen har vi allerede kontrakter vi jobber med for ganske stor utstyrsleveranse til Italia, forteller Dørum videre.

Mat-Kulings stand under en messe i Izmir i Tyrkia. Foto: Mat-Kuling